Scandal la Aeroportul Chişinău. După mai mult de 24 de ore de aşteptare, pasagerii unei curse Air Moldova au fost daţi jos din avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii au blocat sâmbătă seara pista aeroportului FOTO Facebook / Svetlana Sainsus
Pasagerii au blocat sâmbătă seara pista aeroportului FOTO Facebook / Svetlana Sainsus

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost scena unui scandal din cauza amânării cu peste 24 de ore a cursei Chişinău-Bologna (Italia). Nervii întinşi la maxim ai pasagerilor i-au scos pe aceştia pe pista aeroportului, iar reprezentanţii companiei aeriene nu ofereau nici explicaţii, nici „un pahar cu apă”. Mai mult, după ce au urcat în avion, la puţin timp au fost anunţaţi să coboare.

131 de persoane urmau să zboare de la Chişinău spre Bologna vineri seara, la ora 19:40, cu un avion al companiei Air Moldova. Mai întâi, oamenii au fost anunţaţi că această cursă se amână, iar peste câteva ore 

reprezentanţii companiei aeriene s-au prezentat în faţa pasagerilor nedumeriţi şi le-au adus la cunoştinţă că zborul se amână pentru sâmbătă, la aceeaşi oră, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Între timp, pasagerilor nu le-au fost oferită nici mâncare, nici apă, nici posilibitatea unei cazări, deşi mulţi dintre ei erau cu copii. Au urmat certuri între reprezentanţii companiei şi cei care nu-şi doreau decât să ajungă la Bologna.

statuts facebook Air Moldova

Mesaj postat pe pagina Air Moldova de Facebook în timp ce oamenii nu erau anunţaţi despre motivele amânării zborului

Sâmbătă, scandalul a continuat. Nici de data aceasta avionul nu a zburat la vreme, aşa cum a promis compania. La ora 19:40, aeronova se afla încă la sol. Cu toate acestea, oamenii au fost scoşi pe pistă pentru îmbarcare, dar la scurt timp, cineva de la companie le-a spus să revină în sala de aşteptare a aeroportului. Disperaţi, oamenii au refuzat să se întoarcă şi au rămas pe pistă. Acest lucru a durat aproape două ore. În jurul orei 21:50, oamenii au fost anunţaţi că vor fi îmbarcaţi la bordul altei aeronave a companiei Air Moldova. 

Cu puţin timp în urmă (în jurul orei 23:30), aceştia urmau să fie deja în zbor. Bucuria pasagerilor însă nu a durat mult. Aceştia au fost anunţaţi să părăsească aeronava şi să se întoarcă, din nou, în sala de aşteptare. Între timp, la aeroport şi-a făcut apariţia şi poliţia.

UPDATE: 00:40 Unul dintre pasageri scria pe reţelele de socializare că aceştia au fost anunţaţi că vor fi îmbarcaţi în altă aeronavă. Cu toate acestea, altcineva, afirma că oamenii au fost minţiţi şi că, de fapt, au fost îmbarcaţi în aceeaşi aeronavă, cu care au zburat la Bologna. Astfel, pasagerii au ajuns la destinaţie duminică, 3 august, la ora 2:15, deşi trebuiau să fie la Bologna vineri, 31 iulie, ora locală 20:50.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite