Şase mii de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea publică de Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Peste 6.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică pe întreg teritoriul ţării în perioada sărbătorilor de Paşti. Echipe de poliţişti vor fi dislocate şi la cele peste 1.300 de biserici, iar noul Serviciu Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 va funcţiona în regim alert. Despre aceasta a anunţat joi, 5 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

„Vom implica forţe suficiente pentru asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor de Paşti. Peste 6.000 de angajaţi ai MAI vor fi antrenaţi în aceste acţiuni, iar dacă va fi nevoie, vom suplini numărul angajaţilor. Vom avea şi un pluton de biciclişti în Chişinău", a declarat  ministrul.

Poliţia de Frontieră anunţă că este pregătită să facă faţă fluxului majorat de călători. „Pentru a asigura fluidizarea traficului, menţinerea regimului şi informarea călătorilor, în perioada sărbătorilor pascale au fost sistate concediile pentru angajaţi şi a fost dispusă dislocarea la frontieră a personalului din sediul central al autorităţii", a declarat şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a îndemnat populaţia să respecte normele anti-incendiare, să nu blocheze căile de acces spre biserici, să renunţe la tradiţionala ardere a pneurilor şi să evite să intre cu lumânările aprinse în unităţile de transport.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite