Şase drumuri naţionale rămân blocate. Vezi pe unde se poate de circulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe drumuri încă rămân blocate de nămeţi FOTO Adevărul
Multe drumuri încă rămân blocate de nămeţi FOTO Adevărul

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor informează despre deblocarea sectoarelor de drum Lipcani-Briceni şi Bălţi – Glodeni.

În decursul nopţii a fost deblocat integral drumul Rezina-Orhei.  Pe traseul Edineţ-Donduşeni-Otaci, autospecialele au trasat un drum de centură în paralel cu sectorul de drum Edineţ-Donduşeni pentru a asigura circulaţia automobilelor.

În continuare sunt desfăşurare lucrări de deszăpezire pe sectoarele de drum Brest-Briceni-Chişinău-Tiraspol la km 730-745, regiunea satului Mărăndeni, R7 Soroca Drochia-Costeşti, km 78-88 localităţile Pârjota şi Şapte Bani, R 11 Ocniţa - Briceni 15-19 localitatea Corestăuţi şi km 32-33 oraşul Briceni.

De asemenea, au loc operaţiuni ample de deblocare pe un sector de 11 km de drum înzăpezit din regiunea localităţii Zguriţa r-nul Drochia. Concomitent, sunt antrenate utilaje speciale pentru executarea lucrărilor de lărgire a drumurilor deblocate şi de înlăturare a nămeţilor, care pe alocuri măsoară patru metri.

Premierul Vlad Filat a propus ca imediat ce vor fi curăţate drumurile să fie amplasate pase pe marginea drumurilor ca vântul să nu aducă înapoi zăpada pe partea carosabilă.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor menţionează că în regiunile de Centru şi Sud ale republicii circulaţia pe drumurile naţionale se desfăşoară în condiţii de iarnă cu dificultate. Cu referire la deservirea curselor auto interurbane dinspre nordul ţării au pornit spre Chişinău doar rutele auto Ocniţa, Otaci şi Soroca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite