Săptămâna viitoare vor fi reluate mai multe tipuri de comerţ în R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu săptămâna viitoare vor fi reluate mai multe tipuri de comerţ. Este vorba despre unităţi comerciale separate, care vând produse de igienă, furaje, seminţe, precum şi piese pentru unităţile de transport. O decizie în acest sens a fost adoptată la şedinţa Comisiei extraordinare pentru sănătate publică, convocată miercuri seara, 18 martie, la Guvern, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, premierul Ion Chicu a declarat că s-a decis ca de luni, 23 martie, să fie reluată activitatea de comerţ cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare în unităţile comerciale specializate. Potrivit premierului, este vorba despre magazine separate, care prestează doar acest gen de comerţ. De asemenea, va fi reluat comerţul în magazinele agricole, în care sunt vândute seminţe, produse de uz fitosanitar, furaje, dar şi alte produse necesare în procesul tehnologic şi operaţional al producătorilor agricoli, al companiilor din industria agro-alimentară etc.

Tot de luni, va fi reluat, în magazinele specializate, comerţul cu amănuntul al pieselor de schimb şi altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităţilor de transport. „Deci, sunt activităţi care, reieşind din acest sezon agricol, sunt absolut necesare, dar sunt prestate cu maximă securizare în unităţi comerciale separate şi specializate”, a notat premierul.

Începând cu 16 martie, autorităţile au sistat activitatea tuturor punctelor de comerţ din ţară, cu excepţia farmaciilor, a magazinelor alimentare şi a benzinăriilor. De asemenea, au fost închise toate pieţele, indiferent de tipul de mărfuri pe care le comercializează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite