Salvatorii deschid nouă adăposturi pe timp de caniculă, la Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste puncte sunt deschise în perimetrele cu trafic pietonal mare. Trecătorii pot lua apă de-acolo şi se pot adăposti pe timp de arşiţă.

De astăzi putem lua apă de la punctele special amenajate de către salvatorii de la Direcţia Situaţii Excepţionale în patru oraşe. E vorba despre nouă astfel de puncte, dintre care cinci sunt amplasate în Chişinău, două în Bălţi şi câte unul la Cahul şi Comrat. Acestea vor funcţiona zilnic între orele 11.00 şi 18.00, în intervalul de timp în care sunt înregistrate temperaturi atmosferice caniculare. 

Astfel, prin cele nouă puncte amplasate în zonele cu trafic pietonal mare, salvatorii le pun oamenilor la dispoziţie apă rece, iar trecătorii se vor putea adăposti de soare, în orele de vârf. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, până pe data de 5 august vor fi înregistrate valori termice maxime de peste 3 de grade Celsius. Oamenii sunt rugaţi să respecte regulile antiincendiar, iar vârstnicilor şi persoanelor cu copii mici li se recomandă să nu stea în soare, în orele amiezii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite