S-a constituit Comisia care va evalua performanţele lui Alexandru Stoianoglo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Stoianoglo
Alexandru Stoianoglo

A fost constituită Comisia care va evalua performanţele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. O hotărâre în acest aprobată de Consiliul Superior al Procurorilor. Potrivit legii, dacă activitatea procurorului va obţine calificativul „nesatisfăcător” din partea comisiei de evaluare, acesta va fi demis de către şefului statului, la propunerea CSP, transmite IPN.

Constantin Şuşu, membru CSP, a declarat că pe pagina web a CSP a fost plasată informaţia cu privire la candidaturile propuse, fiind oferită posibilitatea de a formula cereri de recuzare sau abţineri în privinţa membrilor propuşi. Demersuri în acest sens nu au fost înaintate.

Astfel, în componenţa Comisiei se regăsesc Mariana Alexandru, fost procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, candidatură propusă de CSP, dar şi ex-judecătoarea Lidia Bulgac, propusă de Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, din comisie mai fac parte expertul internaţional Drago Kos, înaintat de Preşedinţie, precum şi avocatul Ion Matuşenco – din partea procurorului general suspendat. Ministerul Justiţiei a desemnat-o în comisie pe avocata Angela Popil.

Potrivit Regulamentului aprobat de CSP, în termen de cel mult 30 de zile, comisia va întocmi un raport motivat prin care va propune acordarea unuia dintre următoarele calificative: „excelent”, „bine”, „ nesatisfăcător”. Raportul cu calificativul propus va fi prezentat CSP, care va lua decizia finală privind acordarea unuia din calificativele menţionate.

Alexandr Stoianoglo – acuzat de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat – este cercetat în arest la domiciliu. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat. Procedura de evaluare a performanţelor a fost iniţiată ca urmare a unei sesizări a preşedintei Maia Sandu.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite