Rusia a ocupat, în secret, o parte din teritoriul Georgiei. Liderul de la Tbilisi a reacţionat. Ambasadorul SUA: E o provocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele ruse care staţionau în preajma liniei ce delimitează Gerogia de regiunea Osetia de Sud au avansat cu un kilometru pe teritoriul georgian, situându-se la câteva sute de metri de autostrada principală.

Potrivit tsn.ua, prin avansarea militarilor ruşi peste linia de delimitare de la Tskhinvali, care avut loc acum câteva zile, au fost ocupate teritorii care aparţin localităţilor Tsitelubani şi Orchosani. Astfel, în teritoriul ocupat a ajuns şi o parte a gazoductului „Baku-Supsa”, iar trupele ruse au ajuns la doar 450 de metri de autostrada principală a Georgiei. 

Sursa mai scrie că preşedintele Georgiei Gheorghi Margvelaşvili a reacţionat imediat la aceste acţiuni ale Rusiei. „Pentru mine, ca şi pentru orice georgian, este inacceptabil ca un singur metru din teritoriul nostru suveran să treacă după linia de demarcare, în special când această linie a ajuns să treacă prin apropierea unui obiect strategic (n.r. - gazoductul „Baku-Supsa”)”, a declarat Margvelaşvili, precizând că Gerogia nu va ceda sub nicio formă acestor presiuni.

Între timp, reprezentanţii opoziţiei de la Tbilisi acuză guvernarea că se face vinovată de faptul că Rusia a ocupat un nou teritoriu georgian. „Ei au redus numărul trupelor cu destinaţie specială şi a cantităţii de tehnică militară disclocate în zona liniei de demarcare. Iată şi rezultatul. Ţinta Rusiei nu este gazoductul, dar autostrada principală a ţării”, a declarat politicianul georgian Givi Targamadze.

Ambasadorul SUA în Georgia, Richard Norland, a declarat că trecerea trupelor ruse de linia de demarcare este o umilinţă la adresa Georgiei şi o provocare crasă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite