RUGBY Frații Arhip sunt lideri în campionatul Rusiei. Echipa lor Enisei-STM conduce clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de rugby Enisei-STM Krasnoiarsk, la care evoluează frații moldoveni Victor și Dumitru Arhip, a învins în prima etapă a campionatului rusesc.

Formația din Krasnoiarsk și-a creat un avantaj confortabil de puncte care le permite să declanșeze fiesta campionilor încă înaintea meciurilor din play-off. În ultimul meci al etapei preliminare, Enisei-STM s-a confruntat cu Imperia Penza și a învins cu un categoric 36-6 (la pauză 24-0). Este de remarcat că două dintre cele patru eseuri înscrise de noua lideră poarta semnătura mezinului familiei Arhip, Victor.

Victoria în disputa cu „imperialiștii" le-a permis discipolilor lui Aleksandr Pervuhin să se distanțeze de VVA-Podmoskovje Monino la cinci puncte diferență și nu mai pot fi devansați în lupta pentru titlu.

Și titlul de vicecampioană provizorie a Rusiei este definit înainte de timp. Multipla campioană a țării estice, VVA-Podmoskovje va obține argintul chiar dacă va pierde în semifinalele turneului meciul cu o altă echipă din Krasnoiarsk - Krasnîi Iar. Avantajul în clasament este asigurat primei echipe de victoriile obținute în meciurile directe. Este de remarcat că în această dispută vor participa mai mulți conaționali de ai noștri. La VVA sunt legitimați Alexei Cotruță, Maxim Cobâlaș și Andrei Romanov, iar căpitanul naționalei Moldovei, Veaceslav Titică joacă la Krasnyi Yar.

Potrivit programului competițional meciurile din seria play-off se vor disputa după evoluția selecționatei rusești la Cupa Mondială, competiție de anvergură care va avea loc în septembrie, în Noua Zelandă.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite