România continuă să susţină domeniul Educaţiei din Republica Moldova. Va oferi alte 5 milioane de euro pentru modernizarea grădiniţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României va oferi Republicii Moldova 5 milioane de euro pentru modernizarea grădiniţelor din Republica Moldova, decizia fiind luată astăzi în cadrul şedinţei comune de la Constanţa a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău.

Premierul României, Victor Ponta, a anunţat, astăzi, în cadrul conferinţei comune organizată cu omologul său de la Chişinău, Valeriu Streleţ, că în bugetul actual al Ministerului Dezvoltării Regionale de la Bucureşti sunt încă 5 milioane de euro pentru grădiniţele din Republica Moldova. „Aceşti bani vor fi transferaţi imediat ce Guvernul român va primi proiectele de modernizare a grădiniţelor ce nu se regăsesc în lista iniţială”, a precizat Victor Ponta.

Anterior, 20 milioane de euro din suportul financiar nerambursabil de 100 milioane de euro acordate Republicii Moldova de către România au fost alocate pentru modernizarea şi reparaţia grădiniţelor. Astfel, din banii României au fost reparate grădiniţe din 32 de raioane, din municipiile Bălţi şi Chişinău. Instituţiile preşcolare au fost dotate cu mobilier nou, le-au fost schimbate ferestrele şi uşile, au beneficiat de eficientizare energetică a clădirilor, reparaţii la sistemele de termoficare şi canalizare şi de terenuri de joacă noi.

România va acorda un împrumut în condiţii avantajoase Republicii Moldova în sumă de 150 milioane de euro.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite