„România are memorie lungă”. Ambasadorul Daniel Ioniţă explică de ce Igor Dodon încă nu a ajuns la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a încercat să explice de ce preşedintele Igor Dodon încă nu a avut o vizită în România sau întrevederi oficiale cu liderii de la Bucureşti. Diplomatul a accentuat că „România are memorie lungă”, sugerând că ar exista o anumită supărare din cauza unor declaraţii făcute de şeful statului.

„Lumea asta în care trăim noi este o lume caracterizată de o interconectivitate sporită. Nu poţi să crezi că, dacă spui ceva la Moscova şi altceva la Washington, şi altceva la Paris, şi altceva la Bucureşti, vei ajunge ca fiecare să-şi ia doar partea lui de discurs, partea care îl interesează. Deşi nu s-ar zice, să ştiţi că românii îşi au sensibilităţile lor. România are o memorie lungă care este păstrată cât se poate de serios la nivel instituţional”, a declarat Daniel Ioniţă la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Cât priveşte invitaţia oficială transmisă de către Igor Dodon către Klaus Johannis, Daniel Ioniţă a spus că aceasta încă este la etapa de examinare.

Amintim că în cei doi ani de când a preluat funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon nu a întreprins nicio vizită oficială în România sau Ucraina şi nici oficialii cu funcţii înalte în stat din cele două state nu au avut întâlniri oficiale cu şeful statului.

În schimb, în aceasta perioadă, Igor Dodon a avut peste zece deplasări în Federaţia Rusă şi peste zece întrevederi cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite