România a donat Moldovei 55 de tone de produse alimentare şi nealimentare pentru refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romania si Moldova

Republica Moldova a recepţionat o donaţie de 55 de tone de produse alimentare şi nealimentare din partea României. Produsele sunt destinate refugiaţilor din cele 96 de centre de plasament din ţară, transmite IPN.

Potrivit ministrului muncii şi protecţiei sociale, Marcel Spatari, Republica Moldova face faţă unei provocări fără precedent. Sunt în jur de 100 de mii de refugiaţi pe teritoriul ţării. Este o presiune foarte mare pe autorităţile publice locale şi centrale, pe organizaţiile neguvernamentale, pe voluntari.

Ajutoarele sunt necesare pentru a le oferi refugiaţilor din centrele de plasament tot ce au nevoie. Prin decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale s-au alocat 21,3 milioane de lei pentru autorităţile publice locale ca să facă achiziţii pentru centrele de plasament.

Adrian Dupu, secretar de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, este de părere că ceea ce face Moldova pentru ucraineni este un simbol al civilizaţiei şi al omeniei. România apreciază sprijinul şi mobilizarea Moldovei în susţinerea oamenilor care fug din calea războiului.

Cele 55 de tone de ajutoare umanitare se alătură celor 17 tone pe care România le-a trimis în urmă cu două săptămâni la Chişinău. Este vorba despre produse alimentare şi produse de strictă necesitate „pentru ca refugiaţii să poată avea o şedere cât mai confortabilă posibilă în condiţiile actuale în Moldova”.

Vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi, a spus că Moldova este recunoscătoare României pentru că de fiecare dată a venit în ajutor. Sprijinul material este extrem de util, la fel ca şi sprijinul politic reflectat prin prezenţa la Chişinău a preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a premierului Nicolae Ciucă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite