Roberta Metsola, vizită în Republica Moldova. Motivul deplasării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va efectua în data de 21 mai o vizită la Chișinău, unde va participa la Adunarea Națională ,,Moldova Europeană” convocată de Maia Sandu, potrivit reprezentaților Executivului. 

Roberta Metsola va întreprinde a două vizită în Republica Moldova. FOTO: Arhivă
Roberta Metsola va întreprinde a două vizită în Republica Moldova. FOTO: Arhivă

Potrivit agendei făcute publice de autorități, șefa Legislativului european va veni cu o adresare către locuitorii Republicii Moldova, veniți la Adunarea Națională ,,Moldova Europeană” din centrul Chișinăului. Mai exact, se va întâmpla după cuvântarea președintei Sandu.  

A doua vizită la Chișinău în mai puțin de un an

Roberta Metsola va întreprinde a doua vizită în Republica Moldova, prima fiind în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, șefa Parlamentului European le-a transmis moldovenilor că instituția pe care o reprezintă va face tot ce este necesar ca țara lor să fie parte a Uniunii Europene.

La începutul lunii aprilie, lidera de la Chișinău a anunțat despre convocarea Adunării Naționale ,,Moldova Europeană”, precizând că în acest mod cetățenii vor manifesta pentru calea europeană pe care au ales-o pentru Republica Moldova.

,,Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect, stabilitate și colaborare economică. Eu vă îndemn să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ este poporul Republicii Moldova, eu vă îndemn să le explicăm celor care mai au dubii că deciziile privind viitorul Republicii Moldova se iau în Republica Moldova. A venit timpul ca moldovenii să arate că sunt un popor hotărât, un popor stăpân în casa lui. Vă anunț că am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că suntem europeni și că aceasta este calea aleasă de noi. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat, clar, să se audă vocea noastră, a celor mulți, a poporului nostru”, a declarat atunci Maia Sandu.

În vara anului trecut, Republica Moldova a primit statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană, iar în luna aprilie, Parlamentului European a adoptat o rezoluție prin care se solicită că țara vecină să înceapă negocierile de aderare la UE până la sfârșitul anului 2023. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite