REVISTA PRESEI Vlad Filat nu dorește privatizarea uzinei de tractoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat s-a plimbat prin halele de la Tracom
Vlad Filat s-a plimbat prin halele de la Tracom

Prim-ministrul Republicii Moldova a vizitat societatea „Tracom" din Chișinău. Curtea Constituțională revine la problema alegerii președintelui țării. Criză de profesori de limbă rusă. Acestea sunt principalele titluri din presa de azi.

Șeful executivului de la Chișinău, Vlad Filat a efectuat luni, o vizită de lucru la Uzina de tractoare „Tracom", unde a vizitat firmele rezidente, care desfăşoară activitate de producere, dar şi mai multe hale ce staţionează.

Filat a specificat, la ședința de lucru cu factorii de decizie din conducerea întreprinderii, că procesul de privatizare urmează să fie stopat, anunță jurnal.md. Motivul principal pentru această decizie fiind ajustarea infrastructurii necesare la exigenţele potenţialilor investitori.

Curtea Constituţională va examina, astăzi, sesizarea Alianţei de guvernare privind modalitatea de alegere a şefului statului. Potrivit publika.md, magistraţii urmează să spună dacă Parlamentul poate stabili un mecanism de alegere a preşedintelui ţării printr-o lege organică, fără să admită dizolvarea repetată a Legislativului.

Curtea Constituţională a fost sesizată încă în luna aprilie de liberalul Mihai Ghimpu, liberal-democratul Tudor Deliu şi deputatul PD, Raisa Apolschi.

Cu două luni mai devreme, însă, Curtea a examinat o sesizare privind termenul de alegere a preşedintelui ţării, depusă de PCRM.

Rectorul Universităţii Slavone din Chişinău, Tatiana Mlecico, a declarat că tot mai puţini tineri doresc să facă facultăţi pedagocice, mai ales în domeniul filologiei ruse, transmite Info-Prim Neo.

„Pe an ce trece tot mai puţini specialişti în filologie rusească absolvesc facultăţile pedagogice. Tineretul din Moldova nu merge prea des în Rusia, mai mult părinţii lor pleacă la muncă, iar tinerii nu se familiarizează cu limba şi cultura rusă", a spus Tatiana Mlecico în cadrul unei conferinţe multimedia Chişinău - Moscova organizată cu ocazia Zilelor culturii Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite