Republica Moldova, vizitată tot mai des în perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe data de 1 decembrie, la Chişinău, se dă startul sărbătorilor de iarnă
Pe data de 1 decembrie, la Chişinău, se dă startul sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă numărul celor care intră în Moldova este în creştere. Dacă în decembrie-ianuarie 2010, au fost înregistrate circa 500 de mii de traversări a frontierei, în 2011 numărul a crescut cu 160 de mii de traversări. În jur de 100 de mii de persoane au venit exclusiv pentru a sărbători Crăciunul şi Anul Nou.

Victor Ciobanu, şeful Serviciului monitorizare şi evaluare a politicilor al Agenţiei turismului spune că, în mare parte, cei care intră în ţară în această perioadă sunt persoanele care muncesc peste hotare şi vin în vacanţă, sau cei care au rude şi prieteni în Moldova. Nu este o creştere vertiginoasă, dar una constantă.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în primele 9 luni ale anului curent, agenţiile de turism din Republica Moldova au acordat servicii turistice la peste 163 de mii de turişti şi excursionişti. În 2011 au fost acordate servicii turistice la 184 de mii de turişti şi excursionişti pe parcursul întregului an, ceea ce înseamnă cu 14% faţă de anul 2010, informează Info-Prim Neo.

Victor Ciobanu spune că cel mai mult creşte turismul receptor, adică persoanele care intră în Moldova. De asemenea şi structurile de primire turistică în 2011, în comparaţie cu 2010, au crescut cu 8%. „Nu ne putem compara cu ţări precum Franţa sau Spania, sau chiar România, care au şi mare şi munte. Avem ceea ce avem, dar devenind o ţară mai deschisă spre Europa, a crescut şi interesul cetăţenilor străini pentru Moldova”, a menţionat Victor Ciobanu.

Cei mai mulţi turişti şi excursionişti străini sosiţi în Republica Moldova sunt din Federaţia Rusă şi din România. Un număr mare de turişti a fost înregistrat din Germania, Turcia, Marea Britanie, Italia, SUA şi Polonia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite