Republica Moldova, solidară cu Japonia, după cutremurele devastatoare. „Suntem alături de cetățenii niponi în aceste vremuri dificile”

0
Publicat:

Președinta și premierul Republicii Moldova au transmis condoleanțe familiilor din Japonia care au rămas fără cei dragi din cauza seriei de cutremure, menționând că cetățenii țării lor sunt alături de cetățenii niponi în aceste timpuri dificile pentru ei.

Liderii moldoveni au transmis condoleanțe familiilor afectate de cutremur. FOTO: EPA EFE
Liderii moldoveni au transmis condoleanțe familiilor afectate de cutremur. FOTO: EPA EFE

,,Profund întristată de cutremurele devastatoare din vestul Japoniei. Gândurile mele sunt în acest moment alături de familiile care și-au pierdut persoane dragi în Ishikawa, dar și de toți cei afectați. Moldova este solidară cu Japonia. Transmitem sincere condoleanțe”, a notat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu pe pagina sa de Twitter. 

Iar șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău, Dorin Recean, a transmis un mesaj de compasiune omologului său din Japonia, Fumio Kishida, cât și tututor cetățenilor Japoniei. 

„Suntem îndurerați de vestea cutremurului devastator care s-a produs recent în Japonia. Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiilor care și-au pierdut persoanele dragi, și tuturor celor care au fost direct afectați de consecințele cutremurului. Cetățenii Republicii Moldova sunt alături de cetățenii niponi în aceste vremuri dificile. Gândurile noastre sunt cu națiunea dumneavoastră, domnule prim-ministru Kishida”, a menționat premierul moldovean. 

Zeci de cutremure

Începând de luni, peste 40 de cutremure au fost înregistrate în Japonia, cel mai puternic având o magnitudine de 7,6 pe scara Richter.

Acestea au provocat ,,multe victime" şi pagube materiale extinse, a declarat marţi premierul japonez Fumio Kishida. ,,Ducem o cursă contra cronometru" pentru a salva vieţi, a adăugat el.

Autoritățile de la centrul de gestionare a dezastrelor din Ishikawa anunță un număr de 48 de morți, afirmând că numărul victimelor ar putea crește pe măsură ce eforturile de salvare continuă.

Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima din Peninsula Noto, în partea nordică a prefecturii Ishikawa, au transmis autorităţile locale, adăugând că 14 persoane au fost grav rănite şi multe rănite uşor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite