Iohannis: „România este alături de cetăţenii din Japonia, în aceste momente dificile”. Ce mesaj a transmis premierul Ciolacu

0
Publicat:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe pentru victimele cutremurului din Japonia. O reacție a avut și șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, fiind exprimată solidaritate cu autoritățile și familiile nipone.

Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos

România este alături de cetăţenii din Japonia, în aceste momente dificile”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe X. De asemenea, șeful statului a transmis sincere condoleanţe familiilor victimelor cutremurului”.

Autorităţile japoneze au anunţat marţi că bilanţul cutremurelor care au lovit luni Japonia a crescut la cel puţin 48 de morţi, în timp ce echipele de salvare au dificultăţi în a ajunge în zonele izolate de pe coasta de vest a ţării, unde clădirile s-au prăbuşit şi drumurile au devenit impracticabile, iar mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

Mesaj și din partea premierului

La scurt timp, cu un mesaj a venit și premierul României, Marce Ciolacu. „În numele Guvernului României transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor care și-au pierdut cei dragi în urma cutremurului devastator și doresc însănătoșire rapidă celor răniți. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul japonez în aceste vremuri dificile!”, a transmis Ciolacu.

Japonia a început să pregătească din timp în ultimele decenii clădirile pentru a suferi cât mai puține distrugeri. De fiecare dată când țara a fost lovită de un cutremur mare, daunele au fost studiate și regulamentele au fost actualizate. Cel mai mare salt a avut loc în 1981, după care toate clădirile noi au necesitat măsuri de izolare seismică. Iar după cutremurul din Kobe din 1995, s-au învățat și mai multe lecții.

Un indicator al succesului este că atunci când a lovit cutremurul masiv de 9,0 în 2011, nivelul de cutremur în Tokyo a atins 5. Este la fel ca nivelul de cutremur pe care l-a suferit capitala Japoniei în 1923.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite