Republica Moldova pregăteşte „terenul” pentru implementarea serviciului 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmează să fie elaborat studiul de fezabilitate cu recomandările tehnice necesare privind implementarea Sistemului informatizat
Urmează să fie elaborat studiul de fezabilitate cu recomandările tehnice necesare privind implementarea Sistemului informatizat

Ministerul Tehnologiei, Informaţiei şi Comunicaţiilor pregăteşte implementarea Serviciului Naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112.

În acest scop, în perioada 20-23 ianuarie 2015, la Chişinău se află o misiune de experţi internaţionali în domeniu pentru a oferi consultanţă grupului de lucru din cadrul MTIC.

În urma acestor consultări va fi elaborat studiul de fezabilitate cu recomandările tehnice necesare privind implementarea Sistemului informatizat automatizat 112. Lucrările asupra studiul de fezabilitate urmează a fi finalizate către mijlocul lunii februarie şi vor servi ca baza pentru deciziile de rigoare ale Guvernului.

Investigaţia va oferi o analiză amplă si un set de recomandări privind aspectele tehnico-economice şi normative, necesare pentru funcţionarea serviciului unic pentru apelurile de urgenţă 112.

Viceministrul Vitalie Tarlev a  menţionat că ministerul îşi onorează obligaţiunile stipulate în Legea cu privire la Serviciul 112 şi va asigura realizarea obiectivelor trasate în faţa instituţiei în termen, utilizând cele mai bune practici europene în domeniu, adaptate la condiţiile şi infrastructura naţională de comunicaţii.

Legea privind organizarea şi funcţionarea Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112 a fost adoptată de Parlament pe 25 iulie 2014 şi are drept obiectiv  asigurarea unui nivel sporit de siguranţă şi protecţie a populaţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova în situatii de criză cu utilizarea capacităţilor moderne ale reţelelor de comunicaţii electronice şi a sistemelor informatice automatizate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite