Republica Moldova intră într-un nou val de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus Moldova

Republica Moldova intră într-un nou val de COVID-19. În prima săptămână din anul curent, 3-9 ianuarie, numărul cazurilor noi de infectare a crescut cu 78 la sută, iar a deceselor provocate de coronavirus – cu 26 la sută, transmite IPN.

De cealaltă parte, numărul pacienţilor vindecaţi a scăzut cu 36 la sută faţă de săptămâna precedentă, a comunicat Nicolae Jelamschi, directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit directorului ANSP, creşterea numărului cazurilor noi  este cauzată şi de faptul că mulţi cetăţeni au revenit de peste hotare ca să petreacă vacanţa în Republica Moldova. 90 la sută din cazurile de COVID sunt varianta Delta, iar 10 la sută – noua tulpină Omicron. Incidenţa prin COVID-19 în ultimele şapte zile a fost de 99 de cazuri la 100 de mii populaţie.  

29 la sută din populaţia Republicii Moldova este vaccinată împotriva COVID-19. Printre vaccinaţi sunt şi 5 mii de copii. Cea mai mare rată de imunizare se atestă în Chişinău, Bălţi, Soroca şi Dubăsari. La polul  opus, cu cea mai scăzută rată de imunizare, se află UTA Găgăuzia, Sângerei, Leova.

Pentru vaccinare sunt disponibile serurile companiilor Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac şi Sinopharm.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite