Renovări şi reforme în transportul public din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renovarea infrastructurii rutiere, introducerea sistemului de tichetare electronică în transportul public, dotarea cu GPS a unităţilor de transport public se află printre scopurile Consiliului Municipal Chişinău care a adoptat Strategia de transport pentru anii 2014-2025, transmite IPN.

Prevederile strategiei trebuie implementate în următorii 10 ani, iar bugetul total necesar este de 220 de milioane de euro. Schimbările în sfera transportului public reprezintă o condiţie impusă de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la negocierea finanţării pentru proiectul municipal de procurare şi asamblare a noilor troleibuze.

În cadrul şedinţei din 21 octombrie în care s-a doptat strategia a fost una tensionată. Consilierul comunist Victor Gurău şi alţi membri ai CMC i-au acuzat pe primarul general Dorin Chirtoacă şi pe Igor Gamreţchi de lipsă de transparenţă, trafic de influenţă şi favorizarea consilierului liberal Iurie Topală, care a luat în gestiune ruta de autobuz 23, una din cele mai profitabile ale Parcului Urban de Autobuze. Implementarea strategiei va fi monitorizată de un consiliu de administratori membri ai formaţiunilor PCRM, PL, PLR, PLDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite