Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, se va regăsi pe prima poziţie în buletinul de vot pentru prezidenţiale, iar candidatul desemnat de Platforma DA, Andrei Năstase, pe poziţia a doua, transmite IPN.

Asta, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a primilor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova care luni, 7 septembrie, au depus documentele pentru înregistrare.

Conform prevederilor legale, în termen de 7 zile din data depunerii, Comisia urmează să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripţie prezentate şi să decidă asupra înregistrării sau refuzului înregistrării candidaţilor respectivi.

Amintim că, până la această oră, şapte partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (PUN), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (MPU), Renato Usatîi (PN), Tudor Deliu (PLDM), Andrian Candu (Pro Moldova). 

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite