Renato Usatîi: Tactica Maiei Sandu de declanşare a anticipatelor este una slabă. Văd un concurs de idei şi sesizări la CCM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii si Maia Sandu

Liderul Partidului Nostru, primarul Renato Usatîi, consideră că preşedintele Maia Sandu trebuie să schimbe tactica prin care încearcă să dizolve Parlamentul şi să declanşeze alegeri parlamentare anticipate.

Renato Usatîi susţine că tactica actuală a Maiei Sandu este una greşită - „un concurs de idei şi de interpelări la Curtea Constituţională”. Primarul de Bălţi e de părere că sesizările PAS la Curtea Constituţională nu fac decât să tergiverseze procesul de dizolvare a Parlamentului.

În acest sens, Renato Usatîi a afirmat că Maia Sandu ar trebui cât mai repede să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru, care să nu fie acceptat de partidul lui Igor Dodon şi cel al lui Ilan Şor, ca lipsa unui vot de încredere pentru noul Guvern să ducă la dizolvarea Parlamentului.

Potrivit lui Usatîi, deocamdată, Maia Sandu merge pe scenariul pe care l-ar dori Igor Dodon cu Ilan Şor - cel de amânare a alegerilor parlamentare anticipate. Usatîi a menţionat că Dodon şi Şor îşi doresc anticipate în octombrie 2020, în speranţa că PAS, partidul Maiei Sandu, va scădea în sondaje.

Totodată, Usatîi a accentuat că în actualul Parlament doar PAS cu adevărat vrea alegeri parlamentare anticipate, iar restul partidelor doar mimează acest lucru.

Declaraţiile lui Renato Usatîi au fost făcut la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite