Renato Usatîi: Procuratura Generală şi CNA au fost împărţite între Igor Dodon şi Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susţine că ministrul de Interne, Andrei Năstase, care este şi liderul PPDA, şi-a dorit mult controlul asupra Procuraturii Generale, motiv pentru care a fost numit în funcţia de procuror general interimar, Dumitru Robu, la solicitarea lui Andrei Năstase.

Renato Usatîi spune că, pentru ca Igor Dodon să accepte această situaţie, preşedintelui ţării i-a fost oferit controlul Centrului Naţional Anticorupţie, prin numirea lui Ruslan Flocea la şefia CNA, persoană care din 2016 până în prezent a activat în calitate de secretar al Aparatului preşedintelui ţării, iar în perioada 2008-2009, a fost consilierul prim-ministrului Zinaida Greceanîi, actual preşedinte al Socialiştilor.

Liderul Partidului Nostru a accentuat că guvernarea a mimat concursurile de numire în funcţie a şefului CNA şi a procurorului general interimar, subliniind că dânsul ştia despre numirea lui Dumitru Robu în această funcţie cu o săptămână în urmă.

Renato Usatîi a declarat, într-un Live pe Facebook, că atunci când oamenii „sunt prostiţi şi se împart funcţiile între ei, asta încalcă orice limită”.

Usatîi a mai precizat că premierul Maia Sandu nu a participat la această partajare de funcţii.

Amintim că deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu s-a abţinut de la votul pentru numirea în funcţie a noului şef al Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea. Deputatul a avut un discurs critic la adresa lui Ruslan Flocea, dar şi la adresa lui Igor Dodon, despre care a spus că i-ar fi frică de un candidat independent în această funcţie şi că i-a acuzat pe Socialişti că ar fi mimat concursul pentru funcţia respectivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite