Renato Usatîi: Nu ştiu dacă mă vor aresta, dar eu voi reveni acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi, liderul PN FOTO Alexandru Tarlev
Renato Usatîi, liderul PN FOTO Alexandru Tarlev

Comunicatul Procuraturii Generale de la Chişinău privind începerea urmăririi penale pe numele lui Renato Usatîi înseamnă o tentativă de a opri întoarcerea acestuia la Chişinău, crede liderul Partidului Nostru.

Usatîi a anunţat pe contul său de Facebook că miercuri va reveni din Federaţia Rusă în Republica Moldova, chiar dacă procurorii au anunţat că este urmărit penal pentru ameninţarea cu violenţa a şefului statului.

Renato Usatîi a declarat că intentarea cauzei penale pe numele său poate fi o manevră pentru a distrage atenţia. Potrivit lui, el ar urma să vină, să fie arestat, iar între timp să fie învestit guvernul şi astfel să fie distrasă atenţia întregii societăţi de la problemele reale din ţară. Acesta admite că ar putea fi arestat. 

„Nu ştiu dacă mă vor aresta sau nu, dar cel târziu miercuri dimineaţa voi veni acasă”, a menţionat liderul PN.

Procuratura Generală a anunţat luni seara, 18 ianuarie, că a pornit o cauză penală pe numele lui Renato Usatîi. Urmărirea penală a fost iniţiată în baza articolului ce prevede „ameninţarea cu violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”, ca urmare a unui demers remis procuraturii de către Preşedinţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite