Renato Usatîi: Dodon nu este concurentul meu, el este o problemă naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
usatii dodon

Liderul Partidului Politic, Partidul Nostru, Renato Usatîi, susţine că va depune toate eforturile pentru a ajunge în turul doi în urma scrutinului prezidenţial din 1 noiembrie 2020. Totodată, acesta susţine că actualul preşedinte Igor Dodon nu este concurentul său, ci problema tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, notează IPN.

„Într-un stat normal, adversari trebuie să fie toţi concurenţii electorali. Astăzi este o singură persoană pe arena politică care îşi permite fake news, care îşi permite să ofere sute de mii de dolari cash la consultaţi din interior, din exterior, care face declaraţii false referitor la cheltuielile unui concurent la CEC, care de dimineaţă până seară se ocupă să facă video murdare despre Renato Usatîi şi Maia Sandu. Este o singură persoană, Dodon care de la Plahotniuc i-a rămas un pic de trolli şi olecuţă de situri cu fake news. Toată echipa care a făcut mizerie în ţara asta, astăzi munceşte pentru Igor Dodon. De aceea, el nu este concurentul meu electoral, el este o problemă naţională care trebuie să ne gândim ce facem cu ea”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV.

Şi candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, susţine că adversarul său numărul unu este fostul lider al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

„Pe parcursul acestor patru ani de zile, Igor Dodon nu m-a reprezentat ca cetăţean al Republicii Moldova. El nu a făcut lucruri ca să integreze această societate. Dodon pe perioada a patru ani de zile practic nu şi-a îndeplinit aproape nicio atribuţie constituţională, dacă nu ne referim doar la acordarea de titluri onorifice, medalii şi grade militare. În rest, el a fost un brigadier care a mers în lanurile din Republica Moldova şi nu ştiu ce-a căutat pe acolo”, a menţionat Tudor Deliu.

În contextul concurenţilor electorali, expertul Ştefan Gligor susţine că şapte candidaţi la funcţia de preşedinte pentru o ţara ca Republica Moldova, este enorm.

„Este o campanie destul de aglomerată. Pragul de 15000 de semnături este unul exagerat pentru Republica Moldova şi de altfel ţine departe de politică multă lume bună, care nu au putut face faţă acestui efort financiar şi administrativ, logistic, de colectare a 15000 de semnături”, a menţionat Ştefan Gligor.

În total în cursa prezidenţială sunt înregistraţi opt concurenţi electorali: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Maia Sandu (Partidul Acţiune şi Solidaritate), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale) şi Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite