Renato Usatîi dezvăluie planurile lui Igor Dodon: Va încerca să ajungă deputat pe circumscripţia de la Ocniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi FOTO IPN
Renato Usatîi FOTO IPN

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat joi, 11 februarie, că Igor Dodon va încerca să ajungă deputat în Parlament fără organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Renato Usatîi a dezvăluit, într-un comentariu pe Facebook, că după ce Mariana Durleşteanu va fi votată în funcţia de prim-ministru, Igor Dodon va candida la funcţia de deputat pe circumscripţia de la Ocniţa, o circumscripţie ce i-ar garanta lui Igor Dodon o victorie sigură.

Acest fapt ar însemna că deputata socialistă Irina Lozovan, cea care a câştigat această circumscripţie în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, va trebui să demisioneze, ca în aşa fel pe circumscripţia respectivă să fie organizate alegeri anticipate, ca Igor Dodon să poată obţine mandatul de parlamentar. 

Anterior, Renato Usatîi a declarat că alegerile anticipate depind de Igor Dodon şi Ilan Şor. Potrivit lui, cei doi nu vor declanşarea anticipatelor şi vor face totul pentru ca acestea să nu aibă loc.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat joi, 11 februarie, că socialiştii o propun pe Mariana Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, pentru a pune capăt crizei politice, despre care Igor Dodon spune că este provocată de preşedintele Maia Sandu, şi pentru a asigura guvernarea ţării până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Imediat după anunţul lui Igor Dodon, deputaţii controlaţi de Ilan Şor au comunicat că sunt gata să sprijine această iniţiativă, ceea ce înseamnă ca există suficiente voturi ca Mariana Durleşteanu să fie noul prim-ministru al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite