Renato Usatîi: Decizia Marianei Durleşteanu de a-şi retrage candidatura de la funcţia de premier nu a fost o coincidenţă

0
0
Renato Usatii

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că decizia Marianei Durleşteanu de a-şi retrage candidatura de la funcţia de prim-ministru anume în momentul în care conducerea PSRM se afla la consultări cu preşedintele Maia Sandu, fapt ce a oferit posibilitatea ca şeful statului să îl înainteze pe Igor Grosu pentru funcţia de premier, nu este o coincidenţă.

Renato Usatîi susţine că Mariana Durleşteanu a procedat în aşa mod „pentru a-l umili pe Dodon” şi „pentru a-i arăta locul”. Usatîi a sugerat că decizia respectivă a Marianei Durleşteanu a fost pusă la cale din timp, fără a menţiona de către cine anume, dar a menţionat că nu de către cei din PAS, pe motiv că ei nu ar fi capabili de asemenea „operaţiune”.

Renato Usatîi e de părare că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în august-septembrie 2021. În opinia lui, PSRM nu va vota pentru învestirea Guvernului Grosu, deoarece acest fapt va lovi în imaginea socialiştilor.

Potrivit lui, Maia Sandu în continuare îşi doreşte anticipate, însă, dacă Maia Sandu îşi va schimba opinia şi va pleda pentru învestirea Guvernului Grosu, PAS nu va lua la eventualele anticipate mai mult de 20%, precizează Usatîi.

Usatîi a criticat componenţa Guvernului Grosu, sugerând că este un cabinet de miniştri incompetent: „Majoritatea oamenilor de pe lista acestui guvern nu au construit în viaţa lor o poiată. Nu cred în succesul acestui Guvern”.

Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri