Renato Usatîi: Dacă PAS ia majoritatea parlamentară, în opt luni vom avea alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi, primar de Bălţi, liderul Blocului „Renato Usatîi”
Renato Usatîi, primar de Bălţi, liderul Blocului „Renato Usatîi”

Liderul Blocului Electoral „Renato Usatîi” spune că în eventualitatea în care Partidul Acţiune şi Solidaritate ar obţine majoritatea în viitorul Parlament, formaţiunea condusă de Igor Grosu nu va putea guverna de una singură şi vor fi declanşate noi alegeri anticipate. În acelaşi timp, Usatîi e convins că în viitorul Parlament vor accede blocul său, blocul PCRM-PSRM, PAS şi Partidul Şor, notează IPN.

Liderul Blocului „Renato Usatîi” spune că echipa PAS ar fi creată din oameni cinstiţi, însă în totalitate lipsiţi de experienţă în domeniul administraţiei publice. Din acest motiv, o guvernare pe termen lung a celor de la PAS, fără alţi aliaţi politici, ar fi imposibilă.

„Dacă PAS obţine singur majoritatea, alegerile parlamentare vor avea loc peste 6-8 luni. Nici nu poate fi vorba despre o guvernare de 4 ani, fiindcă jumătate din oamenii PAS sunt oameni cinstiţi, dar ei nu ştiu diferenţa dintre poiata găinilor şi un troleibuz. Dacă eşti la guvernare trebuie să munceşti, s-a terminat cu statul pe Facebook”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

De asemenea, Usatîi se arată convins că formaţiunea sa se va regăsi în viitorul Parlament şi exclude orice alianţă cu Partidul Şor în cazul în care formaţiunea va trece pragul electoral şi se va alia cu PSRM şi PCRM.

„Dodon şi Voronin mai mult de 30 de mandate nu pot avea. Să admitem că Şor mai reuşeşte să mintă pensionarii şi mai obţine 10 mandate, în total vor fi 40 de mandate. Voronin după alegeri se va da la o parte. Credeţi că după tot prin ce au trecut colegii mei, mama mea, eu voi face coaliţie cu Şor? Eu nu mă cer în coaliţie nu nimeni”, a mai spus Renato Usatîi.

Blocul „Renato Usatîi” a fost creat din Partidul Politic Patria şi Partidul Nostru. Potrivit legii, pragul electoral pentru blocurile create din două formaţiuni politice este de 7%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite