Renato Usatîi anunţă că se va imuniza doar cu Sputnik V. Primarul de Bălţi ar fi încercat deja să obţină o doză de vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii IPN

Primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat că se va imuniza împotriva COVID-19 doar cu vaccinul rusesc Sputnik V. În plus, edilul a menţionat că deja a încercat să obţină o doză de vaccin prin intermediul unui prieten, înainte ca vaccinul să ajungă oficial în Republica Moldova, însă ulterior a renunţat la această idee la sugestia medicilor.

„Eu, ca om responsabil, o să mă vaccinez. O să fac public acest lucru. Trebuia să-mi vină vaccinul noaptea trecută (pe 7 martie), dar pe urmă apare întrebarea cum a venit. Plus, am vorbit cu doctorii şi doctorii îmi spun: „domnule Usatîi, nimeni nu îşi va asuma oficial să vă-l întroducă, deoarece poate nu a fost transportat corect”. Ăsta rusesc se transportă la +2, +8. Vă spun cinstit este vorba despre vaccinul Sputnik V. Îmi place ceea ce s-a întâmplat în UE: „bă, luaţi vaccin de la China, de la ruşi, numai luaţi-le””, a declarat Renato Usatîi într-un interviu pentru NordNews.

Amintim că vaccinul rusesc Sputnik V a fost înregistrat în Republica Moldova pe 26 februarie. Igor Dodon a precizat că livrările vaccinului în Moldova vor începe foarte curând. 

Campania de vaccinare în Moldova a început pe 3 martie, în rândul personalului medical, cu vaccinul produs de AstraZeneca şi care a fost donat de România - 21.600 de doze de vaccin, din totalul de 200.000 de doze promise.

Igor Dodon la fel a anunţat că se va vaccina doar cu Sputnik V şi a îndemnat cetăţenii să facă acelaşi lucru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite