Renato Usatîi a plecat la Moscova imediat după ce „patrioţii” l-au anunţat că Procuratura pregăteşte un dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi a plecat la Moscova
Renato Usatîi a plecat la Moscova

Liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a anunţat că a plecat la Moscova, la o zi după ce a publicat mai multe interceptări telefonice dintre fostul premier Vlad Filat şi omul de afaceri Ilan Shor. Totodată, Usatîi ar fi luat această decizie după ce a fost „patrioţii de la MAI” l-au anunţat că Propcuratura ar fi deschis un dosar penal pe numele lui.

Renato Usatîi afirmă pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj video că a pregatit „mai multe chestii foarte importante", inclusiv filmuleţe pe care sa le publice pe internet, „în cazul in care va fi arestat". Usatîi precizează că pleacă în capitala rusă, deoarece „procurorii şi poliţiştii nu-i permit să lucreze normal” şi menţionează că va reveni în Republica Moldova joi.

„Ca să nu se bucure procurorii, poliţiştii, unii conducători din alianţa care încă nu se află lângă Filat, sunt nevoit să plec la Moscova pe o singură zi, am de pregatit mai multe chestii foarte importante, inclusiv să aranjez nişte filmuleţe care o să apară pe internet imediat dacă flăcăii din alianţă o să hotărască ca sa fiu arestat", spune Usati.

Acesta s-a întrebat, totodată, „de ce nu a fost pornit dosar penal atunci când au fost publicate înregistrările telefonice de anul trecut, pe ceea ce ţine de discuţiile private ale lui Renato Usatii?”.

Precizăm că ieri, 19 octombrie, Renato Usatîi a publicat pe canalul său de Youtube mai multe secvenţe din convorbirile telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor, ce demonstrează că erau în relaţii de încredere şi soluţionau împreună anumite probleme de ordin financiar şi bancar. 

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală sub spectul comiterii infracţiunii de violare a dreptului la secretul corespondenţei.

Renato Usatîi se teme de un dosar penal

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite