AUDIO Vlad Filat şi-a presimţit arestarea în discuţiile cu Ilan Shor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Filat i se plângea lui Ilan Shor că nu mai are nici o influenţă la Chişinău şi că nu ştie ce I se poate întâmpla de pe o zi pe alta, conform unei serii de înregistrări ale convorbirilor telefonice dintre fostul premier şi omul de afaceri publicate pe Youtube luni seară de Renato Usatîi.

Într-o discuţie telefonică din data de 13 octombrie 2015, cu doar două zile înainte de a fi reţinut Vlad Filat îi spunea lui Ilan Shor: ”Primul: în legătură cu Streleţ, am înţeles problema, îmi asum rezolvarea. Te revolţi degeaba şi nu sări ca mingea. Ai cerut, ai cerut... Al doilea: nimeni deja nu mai controlează pe nimeni, Ilan. Noi ne-am înţeles în privinţa vămii şi ai văzut că ieri, ei, văzând că joi sau, poate... Vor fi puse problemele demiterilor şi eu cred că nici acesta nu poate controla puternic”. În ziua în care avea această discuţie cu Vlad Filat, Ilan Shor a depus în faţa procurorilor un denunţ de opt pagini care a dus la arestarea fostului premier.

În aceeaşi discuţie din 13 octombrie Vlad Filat se plângea că nu ştie ce i se poate întâmpla: ”Eu îţi jur: niciodată în viaţă nu m-am ciocnit de aşa ceva, ca să nu ştiu ce va fi mâine, ce va fi poimâine.” În alte discuţii Ilan Shor îi cerea sfatul lui Vlad Filat despre cum să procedeze la un interviu cu o jurnalistă din Franţa. Acelaşi Ilan Shor îi amintea lui Filat că mai avea un card cu 17.000 de euro la Banca Socială ce urmează a fi lichidată şi îl întreba cum doreşte să retragă banii.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite