Reacţia Kremlinului la protestele Rusia: „Cu huliganii şi provocatorii nu pot fi niciun fel de discuţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele de ordine s-au năpustit asupra protestatarilor paşnici din toate oraşele Rusiei, pe motiv că manifestaţiile au fost organizate ilegal FOTO EPA EFE
Forţele de ordine s-au năpustit asupra protestatarilor paşnici din toate oraşele Rusiei, pe motiv că manifestaţiile au fost organizate ilegal FOTO EPA EFE

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că protestele care au avut loc în zeci de oraşe din Rusia, pe 23 ianuarie şi 31 ianuarie, în susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi, sunt neautorizate şi de aceea Poliţia este nevoită să intervină, inclusiv prin reţinerea manifestanilor.

Dmitri Peskov a afirmat, într-o conferinţă de presă, că printre protestatari sunt mulţi „huligani şi provocatori cu un comportament agresiv faţă de forţele de ordine”, fapt care este „inadmisibil”, în opinia lui Peskov.

„De aceea, evident că Poliţia întreprinde toate măsurile necesare. Cu huliganii şi cu provocatorii nu pot fi niciun fel de discuţii. În raport cu ei trebuie să fie aplicată legea”, a spus Peskov.

Oficialul rus consideră că acţiunile forţelor de ordine faţă de manifestanţi sunt justificate: „Poliţia reacţionează dur şi în limitele cadrului legal la acţiuni provocatoare”. 

În Rusia, peste 5.000 de persoane au fost reţinute duminică, în timpul celui de al doilea val de proteste în sprijinul opozantului Aleksei Navalnîi, aflat în detenţie preventivă din 17 ianuarie. Au fost cele mai mari, geografic vorbind, proteste din ultimii 20 de ani, cuprinzând peste 100 de oraşe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite