Raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni sunt cele mai afectate de viscol şi zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii lucrează al deblocarea drumurilor naţionale şi locale. FOTO: Arhiva Adevărul
Muncitorii lucrează al deblocarea drumurilor naţionale şi locale. FOTO: Arhiva Adevărul

Peste 70 de localităţi din Republica Moldova sunt blocate în nămeţi. Autorităţile au decis să implice şi forţele armate pentru a lucra la deblocarea lor.

Potrivit premierului interimar, Gheorghe Brega, cele mai afectate sate de viscol şi ninsoare sunt din raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni. 

„Avem foarte multe gravide. Am dat indicaţii ca gravidele care au termen de maximum 10 zile până la naştere să fie spitalizate, am detaşat medici în localităţile unde nu sunt spitale raionale. Se aşteaptă viscol şi astăzi şi mâine, cel mai grav e în raionul Ştefan Vodă şi parţial în Căuşeni. Am cerut ca până dimineaţă să se deblocheze toate satele pentru că pot apărea probleme – ba nu este pâine, ba nu sunt medicamente”, a spus oficialul, care a adăugat că este suficient utilaj şi material antiderapant pentru a face faţă acestei situaţii.

Gheorghe Brega şi-a exprimat regretul că în Republica Moldova nu se practică interdicţia completă a circulaţiei în astfel de condiţii meteorologice pentru ca oamenii să nu rămână blocaţi în nămeţi şi să rişte să îngheţe. „Am luat decizia ca Ministerul de interne să poată bloca, pe viitor, circulaţia în astfel de situaţii, fiindcă la noi se practică „Nu contează ce se întâmplă, dacă îmi trebuie eu plec”. Peste hotare se blochează circulaţia în aşa situaţii”, a comunicat şeful executivului interimar.

Pe parcursul zilei de astăzi, peste 20 mijloace de transport au fost deblocate şi tractate din zăpadă de către echipele de salvare. Salvatorii au transportat cu unităţile de tehnică grea, cinci femei însărcinate. În continuare, salvatorii sunt gata pentru intervenţii şi roagă cetăţenii să apeleze Serviciul 901 în cazul în care sunt parte a situaţiilor excepţionale, pentru ajutor prompt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite