"Raiderul numărul unu“, salvat de judecătorul Morozan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul de instrucţie Ghenadie Morozan (sectorul Râşcani din Capitală) a emis o încheiere prin care a obligat Procuratura Anticorupţie să întoarcă proprietarilor toate documentele şi calculatorele, pe care anchetatorii le-au ridicat în cadrul unei percheziţii în oficiile mai multor firme aflate pe strada 31 august 1989, nr. 151.

Viorel Morari, şef-interimar al Procuraturii Anticorupţie a declarat pentru "Adevărul" că judecătorul Ghenadie Morozan a invocat încălcări de procedură la efectuarea percheziţiilor şi la ridicarea documentelor de către anchetatori.
Totodată, procurorul a precizat că închierea emisă de magistrat va fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că la finele lunii iulie anchetatorii de la Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii din cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei au efectuat percheziții în oficiile mai multor firme aflate pe strada 31 august 1989, nr. 151 din Chişinău, şi care ar face parte din reţeaua afaceristului Veaceslav Platon.

Motivul invocat de către Procuraturii Anticorupţie a fost tentativa de însuşire a bunurilor în proporţii deosebit de mari, pe acest fiind iniţiată o urmărire penală.

Pe adresa 31 august 1989, numărul 151, din Capitală, anterior s-a aflat oficiul unei cunoscute firme de avocaţi.

Cine este actualul proprietar sau chiriaş al imobilului nu este clar. Potrivit unor surse acolo s-ar fi aflat oficiile unor firme controlate de Veaceslav Platon, despre care se spune că ar fi "raiderul numărul unu din spaţiul CSI". Acesta însă a negat acest fapt.

Cât despre judecătorul Ghenadie Morozan, acesta este cunoscut şi pentru că anul trecut a emis o încheiere prin care obliga Procurorul General a Republicii Moldova să decline competenţa pentru efectuarea urmăririi penale şi să fie transmise către Procuratura Generală a Federaţiei Ruse cauzele penale în privinţa lui cunoscutului interlop Grigore Caramalac. Pentru această faptă Morozan s-a ales cu o sancţiune disciplinară de la Consiliul Superior al Magistraturii.

SURPRIZĂ Percheziţie la firmele "raiderului numărul unu"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite