PSRM critică activitatea Maiei Sandu în cele o sută de zile de la preluarea mandatului de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PSRM, Igor Dodon, alături de deputaţii socialişti FOTO arhivă
Liderul PSRM, Igor Dodon, alături de deputaţii socialişti FOTO arhivă

Deputaţii Partidului Socialiştilor critică activitatea Maiei Sandu în cele o sută de zile de la preluarea mandatului de preşedinte. Potrivit lor, în campania electorală s-au făcut foarte multe promisiuni, au fost trezite multe speranţe şi aşteptări, însă cele o sută de zile „pot fi caracterizate printr-un singur cuvânt – dezamăgire”, transmite IPN.

„La cât de mari erau aşteptările, pe atât de amară e dezamăgirea cetăţenilor, deoarece lucrurile în ţară au evoluat într-o direcţie proastă aproape la toate capitolele. Cu toţii am văzut raportul pe care preşedintele Maia Sandu l-a prezentat vineri, un raport chinuit, în care dânsa încerca să justifice de ce nu a făcut absolut nimic din ceea ce le-a promis oamenilor. Însă problema cea mai gravă nu este că nu a făcut nimic, fiindcă era clar de la bun început că nu va fi capabilă, dar una e să nu faci nimic şi alta este să faci acţiuni împotriva propriului popor, împotriva Constituţiei şi să bagi ţara în haos”, susţin socialiştii.

Potrivit PSRM, „în ceea ce priveşte grija faţă de sănătatea şi viaţa cetăţenilor, în cele o sută de zile de mandat al Maiei Sandu, preşedintele a demonstrat că nu e capabil să facă nimic bun pentru oameni, dar mai grav e că a demonstrat că nici nu îi pasă de ei”. „La fel, este situaţia şi în raport cu celelalte promisiuni făcute de Maia Sandu în campania electorală. Nimic nu s-a realizat. Nimic. Şi azi constatăm că Maia Sandu a ajuns preşedinte prin minciună şi promisiuni deşarte, pe care ştia foarte bine că nu le poate îndeplini”, se menţionează într-un comunicat de presă al PSRM.

Socialiştii afirmă că, din promisiunea de a stabili pensia minimă de două mii de lei au rămas exclusiv vorbe goale. De asemenea, potrivit lor, preţurile au luat-o razna cu totul.

„Vă amintiţi câte promisiuni le-a făcut agricultorilor ca să o voteze? Aceia au venit cu tractoarele în faţa Guvernului şi Parlamentului şi au cerut ultimativ, împreună cu Maia Sandu – demisia guvernului socialiştilor. Au obţinut demisia, dar ce a făcut Maia după aceea? Absolut nimic nu a făcut pentru ei, i-a abandonat din prima zi în care s-a instalat în funcţie. Şi nici n-a încercat să formeze un alt guvern, la modul real, nu fake”, afirmă socialiştii.

Potrivit lor, principala promisiune în campania electorală a fost lupta cu corupţia, însă nu au urmat acţiuni menite să reducă fenomenul corupţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite