Provocări la Nistru. Separatiştii au încercat să împiedice arborarea tricolorului la Corjova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Tiraspolului au încercat de mai multe ori să împiedice manifestaţiile de la Corjova. Foto: Arhivă, Asociaţia Promo-Lex
Reprezentanţii Tiraspolului au încercat de mai multe ori să împiedice manifestaţiile de la Corjova. Foto: Arhivă, Asociaţia Promo-Lex

Comemorarea celor căzuţi acum 21 de ani în conflictul de la Nistru nu a trecut fără incidente nici în acest an. Câteva zeci de miliţieni separatişti au încercat să împiedice arborarea drapelului Republicii Moldova la Corjova, localitate disputată de reprezentanţii Tiraspolului şi oficialii de la Chişinău.

Potrivit juristului Alexandru Zubco de la Asociaţia Promo-Lex, la eveniment au participat circa 60 de veterani, văduve şi localnici din Corjova.

„Miliţienii au avut grijă ca pe toată durata evenimentului să nu fie arborat drapelul ţării noastre, transmiţând toată informaţia mai-marilor. Unul dintre veterani a încercat totuşi să-l arboreze la cimitirul din sat. Pentru că au primit o indicaţie clară să nu permită acest lucru, miliţienii au încercat să-l smulgă. Nu le-a reuşit pentru că au intervenit poliţiştii noştri care au împiedicat eventuale altercaţii”, ne-a povestit Alexandru Zubco, prezent la comemorare.  

Din partea Chişinăului, în luptele din regiunea separatistă au participat circa zece mii de oameni. Cu toţii şi-au riscat viaţa pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Dintre aceştia, circa 280 de persoane au decedat, iar alţi 289 au rămas invalizi. Tradiţional, autorităţile organizează acţiuni prin care le aduc un omagiu eroilor acestui război.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite