Protestul paşnic din centrul Chişinăului va fi monitorizat de „suficienţi poliţişti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii, aşteptaţi la protest în centrul Chişinăului FOTO Arhivă: Alexandru Tarlev
Moldovenii, aşteptaţi la protest în centrul Chişinăului FOTO Arhivă: Alexandru Tarlev

Duminică, 6 septembrie, în centrul Chişinăului va fi redirecţionată circulaţia rutieră, iar numărul poliţiştilor va fi suficient. Acţiunile sunt luate în legătură cu organizarea protestului antiguvernamental anunţat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (Platforma DA).

Potrivit ministrului de Interne, Oleg Balan, care a organizat o conferinţă de rpesă duminică dimineaţa, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe străzile Puşkin, Bănulescu-Bodoni, Columna şi 31 August 1989. Balan a mai spus că au fost amenajate locuri de parcare la intrările în oraş pentru cei care vor veni din teritorii.

„Numărul forţelor de ordine prezente la aceste evenimente va fi suficient pentru asigurarea ordinii publice, a securităţii circulaţiei rutiere şi pentru a interveni, în caz de necesitate. Poliţia va asigura loc de parcare pentru cei veniţi toate regiunile ţării. De asemenea, rugăm cetăţenii să colaboreze cu poliţia dacă observă persoane suspecte, cu măşti pe faţă sau raniţe la spate”, a spus ministrul Balan.

Astfel, cei care vor veni din raioanele Străşeni, Ungheni, Călăraşi îşi vor putea parca automobilele de-a lungul străzii Calea Ieşilor. Automobilele vor putea fi parcate în zona Cicului, str. Albişoara, str. Ierusalimului pentru cei care vor veni dinspre Stăuceni, iar pentru cei care vin dinspre raionul Anenii Noi vor avea amenajate locuri de parcare pe străzile Negruzzi şi Aleea Gării. De asemenea, cei care vor veni din Hânceşti vor avea loc de parcare pe str. Mioriţa, str. Gh.Asachi şi str. Ismail.

Ministrul de Interne a respins, totodată, infromaţiile precum că poliţia ar obstrucţiona accesul participanţilor la protest. Unii dintre organizatorii protestului au anunţat pe reţelele de socializare că trenul Ungheni-Chişinău a fost oprit pe traseu, motivându-se că s-a stricat.

Precizăm că, acţiunea de protest urmează să înceapă la ora 12.00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Platforma DA a anunţat că manifestaţia va fi una paşnică.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite