Proteste la Centrul Mamei şi Copilului. Infirmierele se plâng că lucrează peste normă, pe fondul disponibilizărilor din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit manifestantelor, conducerea Centrului Mamei şi Copilului a dispus concedierea mai multor angajaţi, reîmpărţind atribuţiile celor rămaşi, fără a le plăti ceva în plus la salarii.

Câteva zeci de infirmiere de la Centrul Mamei şi Copilului au protestat astăzi în incinta spitalului, cu privire la o serie de decizii luate de managementul instituţiei, relevă Publika.md.

Angajatele spitalului se plâng de faptul că mai mulţi lucrători au fost disponibilizaţi şi că, în prezent, personalul rămas are o fişă de post extinsă, fără a primi ceva în plus la salarii. 

„Unde este epidemiologul spitalului ca să vadă ce se întâmplă? Nu avem. Bufetiera din secţia mea lucrează în zilele de odihnă până la orele 15:00, apoi lucrează ca infermieră, nu se mai poate aşa. A fost redus numărul de angajaţi“, a spus una dintre manifestante pentru sursa citată. 

O altă infirmieră a mai precizat că directorul spitalului, Ştefan Gaţcan, a eliminat sporurile salariale, recomandându-le celor rămaşi că dacă nu le convin măsurile, să-şi scrie cererile de demisie.

„Era normal ca aceste infirmiere să se fi adresat direct la mine. O dată la două-trei luni grec prin fiecare secţie. Când văd nereguli privind curăţenia şi atitudinea medicilor şi a infirmierelor faţă de pacienţi, sunt foarte dur. Lucrătorul medical e pe locul doi. Pe primul loc e confortul clinic al pacientului“, a spus Gaţcan, adăugând faptul că în urma reformei, din cele 680 de infirmiere câte sunt în prezent la Centrul Mamei şi Copilului, vor rămâne 120.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite