Protest la Tiraspol împotriva politicilor de austeritate ale lui Şevciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 300 de cetăţeni din diferite localităţi din regiunea transnistreană au protestat la Tiraspol împotriva politicilor de austeritate întreprinse de administraţia lui Evghenii Şevciuk. Acţiunea a fost organizată de către deputatul din aşa-zisul soviet suprem din regiune şi liderul Mişcării „Unitatea populară”, Anatol Dirun, transmite Radio Europa Liberă, citat de IPN.

Anatol Dirun a îndemnat oamenii să nu se sfiască să întrebe autorităţile ce au făcut şi de ce au adoptat anumite decizii, indiferent în ce domenii – medicină, educaţie sau agricultură. Dirun a declarat că acum costul întreţinerii unui hectar de pământ a crescut în medie de 2,5-3 ori. „Aici intră şi irigarea, şi energia electrică, iar nouă ne spun că agricultura se va descurca. Aş vrea să mă uit la aceşti specialişti cum se descurca ei în aceste condiţii. Atunci când ministrul ne spune că aveţi o productivitate mică la hectar, l-aş ruga pe acest ministru să se urce pe tractor şi să lucreze mecanizator”, a subliniat Anatol Dirun.

Vadim Doni, deputat în sovietul orăşenesc Tiraspol, prezent la eveniment, a declarat că noile troleibuze care circulă de câteva luni pe străzile din Tiraspol şi Bender nu ar fi de fapt un cadou din partea Rusiei, ci ar fi fost procurate în leasing, şi acum populaţia, şi aşa săracă, a regiunii transnistrene trebuie să suporte aceste cheltuieli.

Regiunea transnistreană se confruntă cu probleme economice care au dus la creşteri de preţuri şi tarife. Administraţia de la Tiraspol a anunţat că pentru luna februarie va putea achita salariile bugetarilor şi pensiile în proporţie de 70%. Cealaltă parte va rămâne sub formă de datorie până la redresarea situaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite