Protest în faţa Ministerului Sănătăţii de la Chişinău. AUR cere demisia Alei Nemerenco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii
Ala Nemerenco, ministra Sănătăţii

Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat o acţiune de protest în faţa Ministerului Sănătăţii, la care a cerut demisia ministrului Ala Nemerenco. Liderul AUR de la Chişinău, Vlad Bileţchi, a spus că Ala Nemerenco trebuie să plece din funcţie întrucât a gestionat prost pandemia COVID-19, transmite IPN.

Angajaţii din medicină îşi primesc salariile cu întârziere. Membrii familiilor în care un lucrător medical a decedat din cauza COVID-19 nu pot primi indemnizaţia unică de 100 de mii de lei dacă persoana nu era vaccinată. E discriminare, crede Vlad Bileţchi.

„Doamna Nemerenco este, probabil, cel mai slab ministru al sănătăţii, cel mai slab manager şi administrator din domeniul sănătăţii pe care l-a cunoscut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Se calcă pe prea multe greble, se fac prea multe greşeli, care costă vieţi omeneşti”, a subliniat preşedntele AUR de la Chişinău.

Vlad Bileţchi că a amintit şi despre unele declaraţii ale ministrei, pe care le consideră descurajante, aşa ca cea cu „ciparea copiilor”. („Este o rată de vaccinare naţională de 92% pe ţară cu vaccinurile recomandate vârstei copiilor. Nu pot să înţeleg care este diferenţa cu acest vaccin anume. Dacă este această problemă de cipare, de control al oamenilor, care este problema să introducem aceste chipuri la copii şi să-l aibă pe toată viaţa”, declara atunci ministra comentând abordările controversate privind administrarea vaccinului împotriva COVID-19, n.r.).

Potrivit liderului AUR de la Chişinău, la Bucureşti au loc proteste împotriva restricţiilor anti-COVID-19, restricţii pe care Vlad Bileţchi le consideră nefondate, iar în primăvară astfel de proteste masive ar putea avea loc şi la Chişinău. Vlad Bileţchi a mai spus că urmează să organizeze şi alte acţiuni de protest la Chişinău, pe subiectul gazelor, dar şi pentru susţinerea profesorilor.   

Adriana Galici, consultant principal în Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Sănătăţii, a precizat pentru IPN că ministerul va veni mai târziu cu o reacţie la protestul AUR.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite