Proiectele de promovare a valorilor româneşti în străinătate vor fi finanţate de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii de pretutindeni pot primi finanţare pentru a implementa proiecte prin care să promoveze, să sprijine şi să păstreze valorile naţionale peste hotare.

În acest scop, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a lansat o platformă online pentru sesiunea de finanţare a proiectelor destinate sprijinirii comunităţilor româneşti de peste graniţe, în 2016.

Astfel, românii din întreaga lume, se pot înscrie la concurs şi pot solicita sprijin financiar pentru implementarea proiectelor la care s-au gândit. Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a expus avantajele implementării platformei online. „Prin aceste proiecte, bine cunoscute deja publicului larg, statul român vine în sprijinul demersurilor pe care românii de pretutindeni le întreprind în susţinerea identităţii lor. Această platformă online este un instrument nou care ne permite, înainte de toate, să anulăm, prin intermediul internetului, distanţele. Românii din întreaga lume pot depune proiecte pentru a primi finanţare”, afirmă Dan Stoenescu. 

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a reiterat importanţa şi beneficiile proiectului susţinut: „Încercăm să creăm un spaţiu de mişcare între noi, cei de aici, şi noi, cei care, pentru moment, nu suntem în ţară. Platforma ne va ajuta să îi sprijinim pe cei care nu sunt în ţară, să simtă că ne gândim la ei”, spune ministrul.

Doritorii îşi pot prezenta ideile de proiecte în perioada 1-29 februarie 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite