Programul vizitei lui Rogozin în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rogozin ar putea avea şi o întrevedere cu premierul Iurie Leancă
Rogozin ar putea avea şi o întrevedere cu premierul Iurie Leancă

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care urmează să ajungă astăzi în Republica Moldova, are o agendă destul de încărcată la Chişinău şi Tiraspol.

Oficialul rus urmează să ajungă la Chişinău între orele 17.00 şi 17.30 cu o cursă avia de linie.

Potrivit ziarului „Panorama“, Rogozin va fi însoţit de o delegaţie de 25 persoane, inclusiv ministrul rus al Culturii Vladimir Medinski, senatori şi deputaţi ruşi, dar şi specialişti de la Ministerul Dezvoltării Economice, Rosselhoznadzor, Serviciul Vamal etc.

Apoi la ora 18.15, Rogozin va avea o întrevedere cu ministrul Economiei, Andrian Candu. În cadrul acestei întrevederi sa va discuta cooperarea economică şi embargoul impus de Federaţia Rusă mai multor produse din Republica Moldova.

Ulterior, la ora 19.00, Dmitri Rogozin va depune flori la Compexul memorial „Eternitate“, împreună cu delegaţia care îl însoţeşte din Rusia, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la operaţiunea Iaşi – Chişinău.

”Este dorinţa delegaţiei Federaţiei Ruse de a depune flori la memorial. Dar la această acţiune nu vor fi participanţi din Republica Moldova şi nu vor fi onoruri militare”, a declarat viceministrul Afacerilor Externe Valeriu Chiveri, la emisiunea de la Realitatea TV.

După asta, vicepremierul rus Dmitri Rogozin va pleca la Tiraspol, împreună cu cei care îl însoţesc. Ziarul „Panorama“ a scris, însă, că pentru ziua de 22 august Dmitri Rogozin are programată şi o întrevedere cu premierul moldovean Iurie Leancă.

”Nu pot confirma, dar nici nu aş exclude acest lucru. E posibil orice”, a precizat viceministrul de Externe.

”Această vizită este făcută la iniţiativa părţii ruse, dar nu pot să spun că ne-a bucurat foarte mult aceasta intenţie. Pentru că de fiecare dată când vine domnul Rogozin la Chişinău face declaraţii provocatoare şi ofensatoare la adresa Republicii Moldova. Totuşi, vom avea un format foarte bun pentru a discuta despre reluarea cooperării economice. Este o delegaţie numeroasă, foarte bună, pe mulţi dintre ei îi cunoaştem, sunt implicaţi în procese ce ţin de partea economică, dar sunt şi persoane care nu au nimic în comun cu problemele economice”, a mai punctat Valeriu Chiveri.

Potrivit viceministrului, din delegaţia care îl însoţeşte pe Rogozin în Republica Moldova mai fac parte şi deputaţi din Duma de Stat a Rusiei, care vor participa la Tiraspol la evenimentele dedicate împlinirii a 70 de la operaţiunea Iaşi-Chişinău.

La Tiraspol, Dmitri Rogozin are programată o întrevedere cu liderul separatist Evgheni Şevciuk şi urmează să participe la manifestaţiile dedicate împlinirii a 70 de ani de la operaţiunea Iaşi - Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite