Procurorul Iurie Garaba: „M-a lovit o singură dată. Iată şi rezultatul, că am fost operat ieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Iurie Garaba, după intervenţia chirurgicală de la Spitalul de Urgenţă. FOTO Tudor Iovu
Procurorul Iurie Garaba, după intervenţia chirurgicală de la Spitalul de Urgenţă. FOTO Tudor Iovu

Procurorul Iurie Garaba a declarat pentru „Adevărul“ că a fost operat din cauza unei fracturi nazale şi că nu i-a adresat niciun fel de injurii sau ameninţări lui Gheorghe Munteanu, după accidentul rutier de marţi dimineaţa.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Iurie Garaba, a fost operat ieri timp de patru ore şi urmează să fie supus la o altă intervenţie chirurgicală la nas, după ce-a fost lovit alaltăieri dimineaţa cu pumnul în faţă, de către Gheorghe Munteanu. Aceasta este ştirea de ultimă oră răspândită de procurorul Eugen Bordos pe holul Judecătoriei Buiucani.

Am vrut să ne convingem de acest lucru, aşa că am mers până la secţia de traumatologie a Spitalului de Urgenţă. Acolo, la salonul 1, l-am găsit pe procurorul Garaba, cu nasul bandajat, împreună cu fratele său Victor Garaba.

„Am fost agresat fizic. Mergeam spre ieşirea din oraş spre sensul giratoriu. Ford Transit care venea din partea stângă se străduia să mă întreacă. El a vrut să meargă înainte şi brusc a făcut dreapta. Roata lui din dreapta stă desenată pe uşa maşinii mele. Eu m-am oprit, s-a oprit şi el. Nici nu l-am văzut la ochi, că vine şi mă loveşte în faţă“, a spus procurorul Iurie Garaba, de pe patul de spital.

„Cum aş fi putut să-l ameninţ faţă de copiii mei? Mergea cu viteză excesivă şi mergea în faţa tuturor. Soţia mea şi fiul a ieşit de l-au oprit. M-a lovit o singură dată. Iată şi rezultatul, că am fost operat ieri“, a mai spus Garaba.

„Pacientul a fost internat pe data de 30 iulie, la ora 9.20, ca rezultat al unui traumatism prin agresiune. Dânsul a suferit o fractură nazală şi comoţie cerebrală. Am auzit că patru ore a durat operaţia. E o minciună. Anestezia generală a durat o oră. În tot acest timp, doar intervenţia chirurgicală a durat 40 de minute. Acum dumnealui necesită tratament medicamentos timp de 10 zile pentru traumatismul cerebral asociat celui facial“, a spus şi medicul Mihai Ciubotari, şeful secţiei de Chirurgie Oro Maxilo Facială a Spitalului de Urgenţă.

Avocatul şoferului de furgonetă închis după ce s-a tamponat cu un procuror: „Clientul meu a fost împins şi lovit de domnul Garaba“

Gheorghe Munteanu, şoferul cu care s-a încăierat marţi procurorul, a primit astăzi 20 de zile de arest. Cazul încăierării în trafic şi reţinerii lui Gheorghe Munteanu a fost făcut public ieri, a doua zi de la accident, de liderul Mişcării Antimafie Sergiu Mocanu. Oamenii legii s-au bâlbâit în a face public cazul, dând de înţeles că vor să ascundă ceva. Contactat ieri dimineaţă de „Adevărul“, ofiţerul de presă al Comisariatul General de Poliţie, Adrian Jovmir, a negat că bărbatul s-ar afla în izolatorul comisariatului. „Nimeni nu a fost reţinut. Reţineri se fac atunci când există o victimă grav rănită sau decedată. În acest caz a fost un accident uşor. Nicio victimă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale“, a spus acesta, adăugând că dosarul a ajuns la Procuratura Generală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite