Procurorii i-au înaintat învinuirea Galinei Dodon

0
0
Soţii Igor şi Galina Dodon
Soţii Igor şi Galina Dodon

Procurorii anticorupţie i-au înaintat învinuirea fostei prime doamne, Galina Dodon. Acesteia i se incriminează săvârşirea infracţiunii de complicitate la îmbogăţirea ilicită. În privinţa ei a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi ţara pe un termen de 60 zile.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a precizată că Galina Dodon ar fi contribuit la deţinerea de către soţul ei Igor Dodon, personal şi prin persoane terţe, a bunurilor în valoare de peste 21 de milioane lei, ceea ce depăşeşte substanţial veniturile declarate în sumă de peste trei milioane lei. Aceste sume se raportează la perioada februarie 2014 – octombrie 2021.

„În cadrul audierilor în calitate de învinuită, doamna Galina Dodonnu şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunii incriminate, refuzând să facă declaraţii referitor la circumstanţele cazului investigat”, a mai spus Mariana Cherpec.

La ieşirea din Procuratură, Galina Dodon a declarat pentru presă că dosarul este unul politic care are scopul să-l defăimeze pe soţul ei.

Anterior, fostul preşedinte spunea că soţiei sale i-a fost înmânată citaţia după ce a fost oprită în trafic, în timp ce se deplasa cu copiii la lecţia de şah. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorinţa de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, preşedinte actual al ţării, să-mi atace soţia, copiii, mama, rudele apropiate”, mai spunea Igor Dodon.

Politicianul se află în arest la domiciliu, fiindu-i incriminate mai multe capete de acuzare. Este vorba despre corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Fratele Galinei Dodon se află în arest preventiv în izolator pe aceeaşi acuză penală.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite