Procuratura: Declaraţiile lui Rizea nu contribuie la reluarea urmăririi penale în cazul deceselor lui Butmalai, Luncaşu şi Salemi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea, fost deputat PSD
Cristian Rizea, fost deputat PSD

Procuratura Generală a Republicii Moldova precizează că declaraţiile fostului deputat român Cristian Rizea nu sunt de natură să contribuie la reluarea urmăririi penale în cazul deceselor lui Ion Butmalai, Iurie Luncaşu şi Saro Salemi, transmite IPN.

Precizările vin în contextul audierii lui Rizea pe 14 şi 19 mai, urmare a declaraţiilor făcute de acesta în cadrul unei emisiuni televizate, precum că fostul deputat Butmalai, dar şi oamenii de afaceri, Luncaşu şi Salemi, ar fi fost asasinaţi.

„În cadrul audierilor acesta nu a prezentat detalii care ar impune reluarea urmăririi penale în cazurile în care apar fapte noi sau recent descoperite, despre care autoritatea investigatoare nu ar avea cunoştinţă şi care ar fi de natură să afecteze soluţiile adoptate anterior. În concret, fostul deputat a declarat procurorilor că nu deţine date concrete ce ar indica la asasinarea celor trei persoane, iar concluziile sale cu privire la „asasinate” au fost deduse intuitiv, din informaţiile stradale sau din surse media, deschise publicului larg”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

În cazul în care sunt persoane care deţin informaţii cu impact pentru dosarele vizate, se pot adresa la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale cu solicitarea de a fi audiate.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite