Procesul de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat, amânat până duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii de la Judecătoria Buiucani decid duminică dacă îl trimit pe Filat după gratii. FOTO: Adevărul
Magistraţii de la Judecătoria Buiucani decid duminică dacă îl trimit pe Filat după gratii. FOTO: Adevărul

Magistraţii Judecătoriei Buiucani au amânat până duminică, 18 octombrie, la ora 9.00, şedinţa în cadrul căreia vor decide dacă pe numele fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, vor emite sau nu mandat de arestare.

UPDATE Ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi dezminte ce spune avocatul. Potrivit dnei, Vlad Filat se simte bine, informează www.deschide.md. 

”Vlad Filat nu a scris nicio cerere prin care să solicite consultaţia unui medic. În plus, conform regulamentului izolatorului, un medic consultă în fiecare dimineaţă toţi deţinuţii şi în această dimineaţă, după consultarea medicului, deţinutul Vlad Filat, nu a acuzat nicio o problemă de sănătate”, a declarat Angela Starinschi. 

UPDATE Vlad Filat nu s-a prezentat sâmbătă la judecătorie. Avocatul acestuia, Igor Popa, a declarat că politicianul a depus o cerere în cadrul izolatorului CNA ca să fie examinat de medic şi, la fel, a solicitat ca instanţa să decidă în lipsa sa.

Duminică, la ora 17.45, expiră termenul de 72 de ore de arest preventiv şi dacă instanţa nu va emite o încheiere de aplicare a arestului, clientul său va fi liber, a precizat Igor Popa.


Şedinţa de judecată este programată pentru ora 14:00, informează IPN.

Parlamentul Republicii Moldova a decis, joi, 15 octombrie, cu votul a 79 de deputaţi, retragerea imunităţii parlamentare a lui Vlad Filat, la socilitarea procurorului general. 

După şedinţa Parlamentului, Vlad Filat, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind acuzat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. 

Vlad Filat a rămas fără imunitate parlamentară fiind acuzat de implicare directă în fraudele bancare. Aceasta a fost cerută de către procurorul general Corneliu Gurin, joi, la şedinţa plenară din Parlamentul Republcii Moldova. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite