Primarul şi viceprimarul comunei Băcioi au aderat la PUN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Anatol Şalaru via Facebook
FOTO Anatol Şalaru via Facebook

Primarul, un viceprimar şi şapte consilieri locali ai comunei Băcioi, municipiul Chişinău, au părăsit Partidul Liberal şi au aderat la Partidul Unităţii Naţionale (PUN). Anunţul a fost făcut vineri, 16 februarie în cadrul unei conferinţe de presă la IPN. Motivul invocat este faptul că în prezent doar PUN este capabil să pună în practică idealul de unire al tuturor românilor.

Cornel Pântea, preşedintele Organizaţiei Chişinău PUN, a spus că formaţiunea pe care o reprezintă, în frunte cu liderul de onoare al partidului, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a lansat un proces amplu de constituire a unei forţe capabile să realizeze unirea Republicii Moldova cu România. O primă acţiune este aducerea forţelor unioniste sub acelaşi steag, în cadrul unui partid.

„Au făcut această aderare cu fruntea sus, au făcut-o din suflet, au făcut-o cu bună credinţă”, a spus Corneliu Pântea.

Vitalie Şelari, primarul comunei Băcioi, este de părere că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să-şi reconfirme neîntârziat apartenenţa la poporul român, deoarece este unica soluţie la problemele cu care se confruntă populaţia dintre Prut şi Nistru.

„Noi am făcut acest pas cu capul sus, ne-am asumat toată responsabilitatea pentru decizia pe care am luat-o. Ne-am alăturat PUN pentru că la acest moment toate speranţele unioniştilor se îndreaptă către Traian Băsescu şi către această formaţiune politică”, a declarat primarul de Băcioi.

Mircea Ciubotaru, consilier local, a afirmat că decizia de a adera la PUN a venit după ce au făcut o analiză a situaţiei politice şi a constat că acesta nu este un partid al promisiunilor, dar al faptelor reale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite