Primarul de Băcioi: Sunt ameninţat să mă retrag din funcţia de primar. Constantin Ţuţu personal m-a ameninţat cu intentarea dosarelor penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitalie Şalari, primarul comunei Băcioi, spune că este persecutat de către reprezentanţi ai Partidului Democrat şi ameninţat cu dosare penale dacă nu se retrage din funcţia deţinută. Într-o conferinţă de presă la IPN, edilul a afirmat că a fost sunat de mai multe ori de către reprezentanţi ai Partidului Democraţi şi de către alte persoane interpuse care au făcut presiuni asupra sa.

Potrivit primarului de Băcioi, deputatul Partidului Democrat, Constantin Ţuţu, personal l-a ameninţat cu intentarea dosarelor penale. Vitalie Şalari spune că în acest fel se încearcă descurajarea sa, ca să nu mai participe la viitoarele alegeri. „Inclusiv la alegerile locale din comuna Băcioi, care pentru Partidul Democrat prezintă interes strategic politic.”

Edilul susţine că cei care îl presează au afirmat că ar fi mai bine să renunţe pentru că nu ar avea nicio o şansă, deoarece ei sunt susţinuţi de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care deţine resurse administrative imensurabile şi care personal controlează instituţiile de forţă: Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Anticorupţie, CNA, SIS.

Primarul a mai afirmat că, deocamdată, nu a luat o decizie privind o eventuală participare la alegerile parlamentare din februarie sau la cele locale din vara anului viitor.

Potrivit edilului, Partidul Democrat face presiuni şi pe alte administraţii publice locale, prin ameninţarea primarilor neafiliaţi PDM cu dosare penale, astfel încât să-i dea la o parte pe aceşti primari şi  Partidul Democrat să preia controlul în aceste localităţi.

De asemenea, Vitalie Şalari a afirmat că presiuni se fac şi pe judecători, care sunt arestaţi şi inculpaţi în dosare fabricate. Partidul Democrat doreşte ca judecătorii care vor examina cauze legate de alegerile parlamentare şi locale de anul viitor să fie „ascultători” şi să acţioneze ca în cazul alegerilor locale din Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite