Primăria din Moscova vrea să ofere soţi spre închiriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Soţii de închiriat” pot efectua lucrări care în mod tradiţional sunt văzute ca fiind treburi de bărbat. FOTO handyman.com
„Soţii de închiriat” pot efectua lucrări care în mod tradiţional sunt văzute ca fiind treburi de bărbat. FOTO handyman.com

Administraţia locală din Moscova intenţionează să le ofere locuitorilor capitalei un nou serviciu social cunoscut în Rusia sub denumirea de ”un soţ pentru o oră”, informează presa rusă.

Potrivit şefului adjunct al Departamentului de Protecţie socială din cadrul primăriei Moscovei citat de publicaţia Izvestia, ”soţii” de închiriat vor fi puşi la dispoziţie pentru a efectua lucrări care în mod tradiţional sunt văzute ca fiind treburi de bărbat în gospodăriile ruseşti, cum ar fi înlocuirea unui robinet care curge sau instalarea unor rafturi.

Presa rusă scrie că în Moscova există zeci de astfel de companii în sectorul privat care oferă spre închiriere ”tineri puternici cu un set foarte mare de competenţe tehnice” , iar serviciul este unul destul de popular şi solicitat pe larg. Un angajat al unei astfel de companii a declarat pentru cotidianul Izvestia că, în ciuda stereotipurilor pe bază de gen răspândite la scară largă, serviciul este cel mai popular în rândul familiilor tinere ”care au două mâini stângi” şi în rândul bătrânilor. Serviciul oferit de primăria din Moscova va fi gratuit pentru familiile cu venituri mici şi va fi oferit la un preţ acceptabil celorlalţi solicitanţi. 

Administraţia locală din Moscova oferă deja un şir de servicii de uz casnic pentru pensionari şi pentru persoane cu dizabilităţi, cea mai mare parte dintre ele reprezentând treburi considerate în mod tradiţional ca aparţinând femeilor, cum ar fi gătitul sau curăţenia. Preţul acestora variază între un dolar pentru  schimbarea lenjeriei de pat şi aproximativ patru dolari pentru gătirea unei mese, potrivit unei liste de preţuri postate pe internet de administraţia moscovită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite