Primăria Chişinău a cheltuit aproape 2 milioane de lei pe un covor de viole în scuarul Catedralei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chişinău, la iniţiativa primarului interimar Silvia Radu. Acesta a fost realizat de către angajaţii Asociaţiei „Spaţiile Verzi” în bază unui covor vechi basarabean şi a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei, transmite IPN.

Silvia Radu a spus la o conferinţă de presă că odată cu lansarea covorului din flori se doreşte instituirea unei tradiţii la Chişinău şi anume să fie sărbătorită Săptămâna Florilor, în perioada când se va sărbători Paştile. Potrivit Silviei Radu, astfel se doreşte crearea unui mediu atractiv pentru locuitorii Chişinăului, dar şi pentru turiştii care vin în vizită.

„Oricine va fi primar în viitor va trebui să dezvolte oraşul să-l facă mai frumos, să creeze puncte de atracţie. Iar tradiţii şi activităţi de acest gen, cred eu, vor uni locuitorii Chişinăului şi vor face ca oraşul nostru să fie vizitat de mai mulţi turişti, astfel dezvoltându-se”, a spus Silvia Radu.

Primarul interimar spune că a văzut astfel de acţiuni în Europa şi crede că ar fi frumos ca şi în Chişinău să fie o tradiţie prin care să fie expuse covoare din flori. 

Potrivit Silviei Radu, covorul din flori va sta în scuarul Catedralei până marţi, 17 aprilie, apoi florile vor fi plantate în scuarurile şi parcurile din Capitală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite