Primăria cere în instanţă modificarea traseului marşului minorităţilor sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul LGBT
Marşul LGBT

Primăria municipiului Chişinău a solicitat în judecată modificarea traseului marşului anunţat de către minorităţile sexuale pentru 19 mai.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primărie, adresarea în instanţă a avut drept temei reacţiile mai multor cetăţeni şi organizaţii obşteşti la declaraţia prealabilă, depusă conform Legii cu privire la întruniri, de către Centrul de Informaţie „Genderdoc-M”, care militează pentru drepturile minorităţilor sexuale, relevă IPN.

La adresa Primăriei au parvenit demersuri de interzicere a marşului LGBT din partea Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, a Ligii Cavalerilor Ordinului „Ştefan cel Mare” şi Uniunii Veteranilor „Sf. Gheorghe Biruitorul”. În acelaşi timp, Asociaţia Obştească „Aobcvira” a informat administraţia publică locală despre intenţia de a organiza o întrunire sub formă de protest în aceeaşi zi, pe 19 mai, în preajma sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a preveni posibile altercaţii între manifestanţi, Primăria municipiului Chişinău a propus interzicerea organizării marşului minorităţilor sexuale în centrul oraşului, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi desfăşurarea acţiunii publice în incinta Teatrului de Vară din Parcul „Valea Morilor”.

Solicitată de IPN, coordonatorul de programe lobby şi advocacy din cadrul Centrului de Informaţii „Genderdoc-M”, Angela Frolov, a menţionat că, dacă va fi cazul, traseul marşului va fi schimbat. Frolov a mai spus că municipalitatea nu a discutat deocamdată cu organizatorii, depunând sesizarea în judecată fără să informeze reprezentanţii „Genderdoc-M”.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite